Ideeën om te relaxen tijden je vakantie

Relaxen tijdens je vakantie, een levenskunst.

Als je 50 weken per jaar bezig bent met werken, carrière, vrienden en familie valt het niet mee om tijdens je vakantie echt te kunnen ontspannen. Waar veel mensen iedere dag hun rust vinden in yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie, slagen anderen er in niet te ontspannen, zelfs niet tijdens hun welverdiende vakantie. Op deze pagina een aantal tips en ideeën voor een geslaagde relaxvakantie

Voordeeluitjes Wellness Banner

Tip 1: Zorg dat je niet te vermoeid op vakantie gaat.

Als je heel erg vermoeid op vakantie gaat, heb je dagen nodig om te herstellen en in een ontspannen vakantieritme te komen. De kans is ook groot dat het bekende hoofdpijn effect komt. Als je een lange periode hard gewerkt hebt en druk en stress hebt ervaren en dan plotseling moet ontspannen, is de kans op hoofdpijn en zelfs migraine groot. Sint Janskruid kan je ontspannen.


Tip 2: Maak je vakantie programma niet te druk.

Veel mensen maken de fout te veel tijdens hun vakantie te willen doen en komen daarom niet tot rust. Als je van een actieve vakantie houdt, is daar helemaal niets mis mee maar maak je programma niet te vol en last één of meer dagen in waarin je geen verplichte activiteiten hebt. Je geest komt dan ook tot rust en als je behoefte hebt om toch nog ergens heen te gaan of zo, kan je daar altijd nog invulling aan geven.

wellness tijdens vriendinnenweekend

Tip 3: Een vakantie aan zee werkt altijd als je wilt relaxen.

Veel mensen die echt willen relaxen, kiezen voor een vakantie aan zee. De zee is rustgevend en lange wandelingen maken langs de kust, geven een diep gevoel van ontspanning. Als je echt wilt relaxen, kies dan geen strandvakantie op een strand waar nog duizenden andere mensen hun vakantie vieren maar zoek de ruimte op. Huur bijvoorbeeld een vakantiehuis aan de Zeeuwse Kust of bezoek Terschelling of Texel. Daar vind je echte mogelijkheden om te relaxen en tot rust te komen.

Wellness Hotels bij HotelSpecials


Tip 4. Een verblijf op een druk vakantiepark werkt meestal niet.

Als je als volwassene of senior een vakantiebungalow op een vakantiepark met gezinnen met kinderen boekt, is de consequentie dat het veel drukte met zich mee brengt. Vind je het fijn om op een vakantiepark je vakantie door te brengen maar wil je relaxen zonder de permanente aanwezigheid van kinderen?  Boek dan een huisje of bungalow voor volwassenen. Er zijn vakantieparken voor senioren en volwassenen boven de 25.

Tip 5. Uit eten, een wijntje, geniet daar waar je van houdt.

Een lekker wijntje drinken op het terras van je appartement, in de tuin van je vakantiehuis of in de bar van je hotel, zorgt bij de meeste mensen voor veel ontspanning. Houd er wel rekening mee dat er in wijn sulfiet zit en je bij gebruik van veel alcohol hoofdpijn kunt krijgen. Maar een wijntje tijdens je relaxvakantie ontspant zeker.


Voordeeluitjes Wellness Banner