Formaat handbagegekoffer, samsonite

Hoe haal ik het maximale uit mijn handbagagekoffer?

Even een weekendje Barcelona, een paar dagen Londen of een dagje Parijs. De populariteit van citytrips blijft stijgen. Via Transavia, Ryanair en andere vliegmaatschappijen vlieg je voor een klein prijsje naar een toffe plek binnen Europa. Met alleen een handbagage koffer mee op reis is het fijn om het maximale uit de koffer te halen.

Voordeeluitjes Wellness Banner

Afmetingen van de handbagagekoffer

Let goed op de afmetingen van de koffer die je koopt. Het toegestane formaat verschilt per vliegmaatschappij. Check daarom van tevoren de maximale afmetingen van de vlucht. De gemiddelde maat van een handbagage koffer is 55x40x20 (HxBxD). Samsonite trolleys gelabeld als cabin size voldoen aan deze gemiddelde maat. In het assortiment van Samsonite koffers zit zelfs een aantal modellen kleiner dan het standaardformaat. Voor het geval dat je vliegmaatschappij toch iets anders hanteert. Wil je de ruimte maximaal gebruiken? Kies dan voor de maximale afmeting.


Inhoud van Samsonite koffers

Een standaardmaat betekent niet dat alle koffers ook dezelfde inhoud hebben. Om het meeste uit een koffer te halen is het handig om te kijken naar de inhoud. Neem bijvoorbeeld de Samsonite S’cure, in dit model kan 34 liter. Zet hier de Samsonite Paradiver met 48 liter eens tegenover. Met dezelfde afmetingen als de S’cure heeft de Paradiver aardig wat extra ruimte. Kijk daarom bij het kiezen van een handbagagekoffer goed naar de inhoud. Dan kan dat extra paar sneakers gelukkig wel mee op reis.

Wellness Hotels bij HotelSpecials

tripje met vriendinnen

Inpak tips

Last but not least het inpakken. Bij het goed benutten van de ruimte in een kleine koffer is slim inpakken belangrijk. Een handige tip: niet opvouwen, maar oprollen. Alle kleine beetjes helpen. Kies daarom voor het oprollen van kleding in plaats van het traditionele opvouwen. Leg alle zware dingen onderin, stop sokken en andere kleine spullen in je schoenen en vergeet niet alle grote toiletartikelen te vervangen voor mini varianten.


Voordeeluitjes Wellness Banner